© 2020 . Created by ETIM Slovenija

  • LinkedIn
  • Facebook Social Icon

ETIM Slovenija - priložnost za digitalizacijo​

Vodilo ETIM Slovenija, »več znanja uspeš razdeliti, več ga je v etru, sam pa ga nimaš nič manj«, je združilo na 1. delavnici ETIM podjetja, ki so z opisom svojih tehničnih produktov v skladu z podatkovnim standardom ETIM uspeli povečati obseg prodaje, zmanjšati stroške poslovanja z zmanjšanjem napak pri naročanju in povečali dobiček z odpiranjem novih prodajnih kanalov in tista, ki bodo to šele storila v bližnji bodočnosti.
Direktor združenja Zbornice elektronske in elektroindustrije dr. Marjan Rihar je udeležence nagovoril z željo po dobrem medsebojnem sodelovanju, prenosom dobrih praks v njihova podjetja in tudi aktivne sodelovanju v ETIM Slovenija kot polnopravnem in aktivnem članu ETIM International.
Udeleženci delavnice so se medsebojno predstavili ter spoznali ustanovne člane ETIM Slovenija, to so podjetja ETI Izlake, TEM Čatež, Metrel Horjul, Iskra in Danfos Slovenija. 
Strokovni sodelavec ETIM Slovenija mag. Igor Gramc je udeležencem predstavil izzive digitalizacije tehničnih produktov v skladu z ETIM, tako z vidika proizvajalca kot z vidika prodajalca (veletrgovca).
Vodja marketinga ETI Izlake g. Domen Kos je navdušil s predstavitvijo primera dobre prakse ETI Izlake, s poudarkom na marketingu, prodaji in v povezavi z logistiko. 
Vodja kakovosti METREL Horjul g. Aleš Breška pa je slikovito prestavil, kako nordijski distributer  sproži potrebo po digitalizaciji tehničnih produktov ( v tem primeru cele palete merilnih instrumentov) in kako podjetje celostno in hitro odreagira in si na ta način zadrži vodilno mesto v svetu na nekaterih produktnih nišah.
Udeleženci delavnice so predstavili potrebe svojih podjetij po digitalizaciji produktov, obvladovanju podatkov v proizvodnji (PIM), željo po sodelovanju ter s skupinsko fotografijo dokumentirali svojo zavezanost uporabi in širjenju ETIM-a v slovenskih proizvodnih in prodajnih podjetjih.

Zapisal tajnik ETIM Slovenija
mag. Ivan Turk