top of page

WEBINAR: Pospešite digitalizacijo vašega podjetja s podatkovno strategijo: Študija primera Hermi
Pod pokroviteljstvom GZS (Zbornice za elektro industrijo), je dne 16.4.2020 potekal webinar z naslovom »Pospešite digitalizacijo vašega podjetja s podatkovno strategijo: Študija primera Hermi«.
Kratek povzetek


Cilj webinarja je bil pomoč podjetjem pri pospeševanju razvoja digitalnega kanala za prodajo izdelkov in storitev. Veliko podjetij je namreč svojo strategijo začelo intenzivno prilagajati novim okoliščinam, ki zahtevajo hitro odzivanje na področju digitalne strategije.


Praksa je pokazala, da se digitalna strategija šele v izvedbeni fazi sooči s problemom upravljanja s podatki, čeprav so ravno ustrezno digitalizirani podatki tisti, ki omogočajo vzpostavitev za nekatere še vedno alternativnega prodajnega odnosa s kupcem po digitalnem kanalu.


Na webinarju smo tako prevetrili razloge, zaradi katerih je sploh potrebna podatkovna strategija v procesu digitalizacije, vrste strategij , kateri so poslovni cilji dobre podatkovne strategije in ključni koraki za izvedbo takega projekta.


V zadnjem delu webinarja je bil najprej predstavljen ETIM standard, ki proizvajalcu (ali trgovcu) omogoči strukturo in poenostavitev upravljanja digitaliziranih izdelkov, ki nastopajo v digitalnem kanalu, nazadnje pa še študij primera podjetja HERMI.


Študij primera izvedbe podatkovne strategije je predstavila Katja Kampuš iz podjetja HERMI. Opisala je primer korakov, ki so z ambiciozno podatkovno strategijo pripeljali do podatkovne urejenosti v podjetju. Navedeno so dosegli tudi s pomočjo ETIM standarda, ki je postal skupni jezik v odnosu proizvajalec – trgovec - končni kupec. Webinar je povezoval Roman Krušič, senior svetovalec pri Spletni postaji, ki je prav tako sodeloval pri digitalizaciji podjetja Hermi.


Imate dodatna vprašanja?


Kontaktirajte nas preko emaila Mitja Virant mitja.virant@gzs.si in z veseljem vam bomo odgovorili.


Uspešno realizacijo podatkovne strategije in srečno!

Ekipa ETIM Slovenia79 views0 comments

Recent Posts

See All

ETIM 10.0

V letošnjem letu se v Novembru načrtuje izdaja nove ETIM različice. Do julija 2024 je še mogoče oddati predloge sprememb standarda. Nova različica, a bo na voljo 1.11.2024.

ETIM xChange Različica 1.0

ETIM International je najavil izid ETIM xChange različice 1.0, prvega standarda za izmenjavo podatkov o izdelkih, ki ga v celoti upravlja ETIM International in njegova skupnost. Standard za izenjavo

Comments


bottom of page