top of page

Kako ETIM zmanjša stroške izmenjave podatkov


Izmenjava podatkov o izdelkih zahteva prenos vseh podatkov, ki jih potrebujemo za transakcije (cena, črtna koda, koda izdelka, nazivi, opisi izdelka, itd) in ne-transakcijskih podatkov, ki so zaradi digitalnega prodajnega kanala lahko zelo obsežni.

Tako so predmet izmenjave slikovni materiali, CAD datoteke, vse vrste dokumentov in tehnične karakteristike izdelka. Vse z namenom kvalitetne odločitve kupca za naš izdelek.

Kako vse te informacije izmenjati s svojimi kupci, da sebi in njim ne povzročamo dodatnega / odvečnega dela?

Zato uporabljajo proizvajalci in trgovci standarne načine prenosa. In v ETIM International (Slovenija) uporabljamo standard BMECat ETIM (sedaj že verzije 5), ki omogoča varno, dogovorjeno in optimalno izmenjavo vseh podatkov o izdelkih.

Članom tudi omogočamo dostop do orodja, ki zagotavlja skladnost izmenjevalne datoteke s standardom, kar močno olajša morebitne nesporazume med partnerji.

Zaradi splošno sprejetega standarda izmenjave pa lahko tudi lažje vpeljujemo programske rešitve, ki nam omogočajo poenostavitve postopkov. Splošno sprejeti standard omogoča tudi nespremenljivost postopkov, navodil, dogovorjenih načinov predstavitve informacije o izdelku.

Če vaš več zanima kako si lahko poenostavite procese izmenjave podatkov o izdelkih s svojimi partnerji – vam pri ETIM Slovenija z veseljem pomagamo.

11 views0 comments

Recent Posts

See All

ETIM 10.0

V letošnjem letu se v Novembru načrtuje izdaja nove ETIM različice. Do julija 2024 je še mogoče oddati predloge sprememb standarda. Nova različica, a bo na voljo 1.11.2024.

ETIM xChange Različica 1.0

ETIM International je najavil izid ETIM xChange različice 1.0, prvega standarda za izmenjavo podatkov o izdelkih, ki ga v celoti upravlja ETIM International in njegova skupnost. Standard za izenjavo

Comments


bottom of page