top of page

Povzetek spletnega dogodka z dne 2. marec 2021


Pri udeležencih spletnega dogodka KAKO OSVOJITI NOVE TRGE S POMOČJO DIGITALIZACIJE smo želeli vzpodbuditi zavedanje kako pomembna nujna je digitalizacija tehničnih izdelkov.

Zakaj je to pomembno? Digitalizacija je korenito spreminja svet. Spreminja se način produkcije blaga in storitev, način življenja, vsakdanje navade od bivanja do mobilnosti in uporabe novih tehnologij, pa naj bo to pri snovanju izdelkov, samimi proizvodnimi procesi, kot tudi pri prodaji. Bistvo vsega je, da je potrebno v digitalnem svetu uporabljati digitalni jezik, da se lahko sistemi pogovarjajo s sistemi lokalno in globalno.

Prej ko bomo govorili isti podatkovni jezik, močnejši in enotnejši bomo pri zadovoljevanju potreb digitalnih kupcev in pri zmanjševanju stroškov na učinkovit način

Še pred pandemijo je bil v porastu trend spletnega nakupovanja. Z digitalizacijo in s povečanjem spletnega nakupovanja so se pojavile nove, spremenjene nakupovalne navade.


Pojavil se je digitalni kupec, kateri je nekoliko drugačen od tradicionalnega na katerega smo navajeni. Postal je pomemben!


Ravno zaradi tega so bili udeleženci deležni odgovorov na vprašanja:

  • Kako se prilagoditi spremenjenim navadam digitalnih kupcev in na kakšen način jih osvojiti?

  • Kako spremeniti tradicionalni način predstavitve izdelka?

  • Kako vplivati na kupčevo nakupovalno izkušnjo?

In seveda tudi kako s pomočjo boljše digitalizacije izdelkov poiskati nove priložnosti pri kupcih.

Gost je bil g. Davor Jakulin, predstavnik blagovne znamke PERLES, ki je že 85 let uspešno izdelujejo električna orodja.

Že leta 1936 je bilo ustvarjeno prvo elektromehansko orodje - kotna brusilka. Skozi čas so se morali prilagoditi različnim spremembam in potrebam kupcev ter se nenehno izpopolnjevati.

Predstavil nam je tudi njihove vrednote in videnja kako digitalizacija prispeva k trajnostni naravnanosti blagovne znamke. In tudi, kako so se soočili s paradigmo razkrivanja podatkov o rezervnih delov na spletu. Vse dodatne informacije lahko dobite:

Mitja Virant, strokovni sodelavec ETIM Slovenija

T: 01 5898 303, E: mitja.virant@gzs.si


18 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page